Corona-update

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Wellicht is jullie het nieuws niet ontgaan dat we in unit 1 enkele coronabesmettingen hebben.
Wij volgen hierin de afspraken die door het bestuur van Delta Onderwijs zijn gemaakt volgens de RIVM-maatregelen. 

Wat betekent dit voor mijn kind?
Dit betekent dat de kinderen en de leerkrachten die contact hadden met het besmette kind t/m woensdag a.s. in thuisquarntaine moeten en zich dan tevens kunnen laten testen. Kinderen met een negatieve testuitslag zijn donderdag a.s. weer welkom op school. Als ouders ervoor kiezen om hun kind niet te laten testen, geldt er een thuisquarantaine van 10 dagen en zijn deze kinderen dinsdag 30 maart weer welkom op school. Huisgenoten hoeven niet in quarantaine, dus broerjes en zusjes mogen naar school.

Waarom moet de hele unit naar huis?
We hebben er bewust voor gekozen om onze werkwijze niet te veranderen. Een verandering geeft enorm veel onrust, weten we uit ervaring, voor leerkrachten, kinderen en ouders. Tevens is het nog steeds zo dat er meer kinderen wel naar school gaan dan niet en vast ritmes en routines blijven zo behouden voor de meeste kinderen. De cohorten worden op school wel strikt gescheiden, ook bij het buitenspelen. De besmettingen kunnen echter evengoed na schooltijd, tijdens opvang, kinderfeesten, logeerpartijen of sporten plaatsvinden. Daar worden geen cohorten gehanteerd. 

Wat kunnen we eraan doen?
Laten we samen alert blijven op de coronaverschijnselen en de hygienemaatregelen naleven. Op school wassen we daarom meerdere malen per dag onze handen en zorgen we voor extra schone ruimtes. 

Deze situatie is voor niemand wenselijk en wij blijver er dan dan ook alles aan doen om corona zo goed als mogelijk buiten de deur te houden.

Team Achthoek